20 Nisan 2010 Salı

Bağırsak İltihabı

Kolitin, başlıca sebebi ruhidir. Psi­kolojik sıkıntı içinde olan kimseler­de rahatsızlığın arttığı görülür. Pek çok çeşidi vardır. Kasılmalı kolit, ka­rın ağrısı ve ishalle birlikte görülen bir rahatsızlıktır. Karın ağrısının fazla olduğu anlarda tuvalet ihtiyacı hissedilir. İskemİk kolit, orta yaşlı ve yaşlı erkeklerde görülen bir kalın ba­ğırsak İltihabıdır. Alkol alanlarda da­ha şiddetli seyreder. İshal olanlar İçin ayn, kabız olanlar için ayrı bitki karışımları kullanılır.
iltihap


Tedavisi:
* Kudret narı, mide rahatsızlıkları ve ülserlerde etkili olduğu kadar, ba­ğırsak kolitleri için de çok etkilidir, içine az miktarda çörekotu yağı ila­ve edilerek yemeklerden önce alınır.
* İshal olanlarda sumak ve kekik karışımı da iyi sonuç verir. Aynı mik­tarda kekik ve sumak, toz haline ge­tirildikten sonra günde üç defa, bi­rer tatlı kaşığı bal veya su ile birlikte yutulur.
* Mazı ve meşe palamudu toz ha­line getirildikten sonra, balla tatlan­dırılarak birer tatlı kaşığı yenir.
Kabızlığı olanlar için:
* 50′şer gr. ebegümeci ve hatmi bir litre suda beş dakika kaynatıldık­tan sonra, günde 3 – 4 bardak içilir.
* 50 gr. damla sakızı toz haline getirildikten sonra, yarım kilo süz­me balla karıştırılır. Bu karışımdan günde üç defa birer yemek kaşığı ye­nir.
* Bir kavanoza yarısını dolduracak kadar kantaron konur. Üzeri zeytin­yağı ile tamamlanır. Üç hafta sık sık çalkalanarak, güneşte bekletilir. Bu karışımdan, aç karna günde üç defa birer yemek kaşığı içilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder