19 Nisan 2010 Pazartesi

İstenmeyen Tüylerden Kurtulmanın Yolları


Aşırı tüylenme, soya çekimden, hormonal düzensizliklerden ileri gelebilir. Hormon düzensizliği halinde mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Kimi za­man gereksiz tüyleri yok etmede kulla­nılan araçlar, sözgelimi jilet de bunları daha sertleştirip güçlendirir. Tüyler, yumuşak kısa ve koyu renkse sadece sarartmak yeterli olur. Sarartma istemi için madeni olmayan bir kapta ok­sijenli su ve magnezyum karbonatı ka­rıştırıp, koyu bir bulamaç haline getirin.
Cildi korumak için, sarartacağınız böl­geye önce ince bir tabaka krem sürün. Ardından da hazırladığınız oksijenli ka­rışımı sürün. Yaklaşık 4-5 dakika sonra ya da en ufak bir kaşıntı duyar duymaz soğuk suyla yıkayın. Yerine de normal! bir krem sürün. Tüylerin sert ve koyu ol­ması halinde ise (koltuk altı, bacak vb sarartma yeterli olmaz. Ağda, tüy dökü­cü kremler, jilet, elektrikli epilasyon gi­bi çeşitli yollardan biriyle bu tüylerden kurtulmak gerekir.AĞDAİster bir güzellik enstitüsünde yaptı­rın, ister evde kendiniz hazırlayın. İster­seniz hazır olarak alın. Ağda bütün zor­luklarına rağmen tüylerden kurtulma­nın en etkili yoludur, ««e bir ay süreyle rahatlık kazandıracak olan bu usul, ba­caklarınız, koltuk altlarınız için en uy­gun olanıdır.
Ağda tüyleri, kökünden koparır. Bu işlem sırasında biraz canınız yanar; ama hiç olmazsa uzun süre rahat edersiniz. Ayrıca düzenli olarak ağda yaptırdığı­nızda tüyler zamanla incelir, güçsüzleşir, renkleri açılır ve azalmaya başlarlar. Ağda uyguladığınız kısımları işiniz bi­tince yıkayıp kurulayın. Sonra limon ko­lonyası ve alkolle dezenfekte edin. Ve nemlendirici bir kremle cildinizi rahatla­tın.
TÜY DÖKÜCÜ KREMLER
Kullanılması kolay olduğu gibi deriyi de yumuşak tuttukları için pek çoğumuz bu kremleri tercih ederiz. Oysa yüzeyde­ki tüyleri döktüklerinden aym işlemi en geç 1 hafta sonra tekrarlamak gereke­cektir. Kimi zaman, özellikle ince cildli kişilerde cildi de tahriş edebilir.
TIRAŞ MAKİNESİ
Mutlaka en kolay, en hızlı epilasyon şeklidir. Ancak bu işlemin en azından haftada bir tekrarlanması gerekir. Çün­kü tüyler jiletle ancak yüzeysel olarak kesildiğinden çabucak uzar.
Tüylerin jiletle çoğaldığı görüşü doğ­ru değildir. Çünkü tüy folikullerinin miktarlarım değiştirmek imkânsızdır. Ancak jilet tüyleri yatay olarak kesti­ğinden uzayan tüyün eskiye nazaran kalınlaştığı, sertleştiği görülür. Makinenin cildinizde kolay hareket etmesi, kayma­sı için, cildinizi önce sabunlamaksınız. Ancak, özellikle jilet yeniyse, makineyi bastîrmamaya dikkat edin. Sabun ya da köpük kurursa cildinizi yeniden nemlendirmelisiniz.
ELEKTRİKLE EPİLASYON
Güzellik ya da özel epilasyon enstitü­lerinde uygulanan bu usul, tüylerin ta­mamen yok olması açısından çok etkili­dir. Ancak uzun zaman alır ve biraz masrafladır. İşlem bir uzman tarafın­dan, ucunda çok ince bir iğne bulunan özel bir aletle gerçekleştirilir. Bu ince iğ­neden geçen çok düşük voltajdaki elekt­rik tüy kökünü tamamen yok eder. Pek az acı duyulur ve usta biri tarafından yapılırsa hiç iz de kalmaz. Uzman iyi se­çildiği takdirde herhangi bir tehlike söz konusu değildir.
Tüylerin tamamen yok ediİLiesi için ge­rekli süre, tüylerin yerlerine ve kalınlıkları­na bağladır. Epilasyon fiyatları saat üze­rinden hesaplanır ve vücudun muhtelif yer­lerinde, tüylerin durumuna göre değişiklik gösterir.
Cildin özellikle ince olduğu yerler, da­marlara yakın bölgeler, sivUce,çürük, yara gibi cildin zarar görmüş dokuları diğer bölgelere nazaran daha duyarlıdır şunlara ve metabolik denilen bazı hastalık­larda (şeker, varis vb) uzmanın tavsiyesi­ne göre elektrikle epilasyon uygulaması sı­nırlanabilir veya uygulanmayabilir.
Ancak hangi epilasyon şeklini seçerseniz seçin sonunda cildiniz mutlaka tahriş ola­caktır. Bu yüzden suyla yıkandıktan sonra (elektrikle epilasyon uyguladığınızda 3 gün hiç su sürülmez) yumuşatıcı bir krem sürmeyi ihmal etmeyin. Koltuk altlarınıza, tüyleri temizlemenizin hemen ardından de­odorant sürmeyin: Alerji ve kızarıklıklara yol açabilirsiniz. Ben ve etbenlerinin üze­rindeki tüyleri kesinlikle koparmayın. Bun­ları makasla kesmeniz yeterlidir.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder