27 Nisan 2010 Salı

Mantarlı Et Sote

Mantarlı sote yemeğini keyfinize ve damak tadınıza göre ister kırmızı et ister tavuk etinden yapabilirsiniz. yazılı olan tarif ve yapılış şekli aynıdır sadece kırmızı et kullanırken pişirme süreci 10 dakika kadar uzun olacaktır. Afiyet olsun...

4 kişilik
Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı tavuk göğüs eti

3 baş taze soğan

2 adet normal boyut domates

250 gr mantar

3 adet sivri biber

yarım çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kekik

isteğe göre 1 veya 2 yemek kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

Malzemelerin Hazırlanışı:

Kuşbaşı olan etleri isteğinize göre tekrar lokmalık bölerek ayırabilirsiniz, ayırma işleminden sonra bir kabın içinde kekik ve pul biber ile iyice karıştırın.

Biber ve taze soğanı iyice yıkayıp ince ince doğrayın ve küçük bir kaba koyun.
domatesin kabuklarını soyup ince bir şekilde doğrayın ve küçük taneler haline getirip bir kaba koyun.

Mantarları iyice yıkayıp 4 parça haline bölerek küpler şeklinde kesin.

Yemeğin hazırlanışı: büyükboy bir tavayı içine yağımızı koyarak kısık ateşte kızma derecesine getirin ardından biber ve taze soğanları içine atarak bir tahta karıştırıcı ile hafif hafif 5 dak. süre ile karıştırın ardından domatesleri tavaya boşaltın ve tavanızın üstüne bir kapak kapatın 5 dakka piştikten sonra karıştırın ve domateslerin iyice dağıldığından emin olun, mantarları tavaya boşaltın ve kapağı tekrar kapatarak 5 dak pişmeye bırakın, kapağı açtıktan sonra hafif karıştırıp eti tavaya boşaltıp malzemeye karıştırıp tavaya yayın, tavanın kapağını kapatın ve her 5 dak. bir açıp karıştırın. ikinci kapağı açıp karıştırmanızda tuzu yemeğin her yanına dağılacak bir biçimde serpip karıştırın ve kapağı kapatın. 5 dakikada bir karıştırıp etinizin pişmiş olup olmadığını bir çatal ile kontrol edin ve kapağı tekrar kapatın. etinizin pişmiş olduğundan emin olduğunuz zaman ateşinizi kapatın ve üzerindeki kapağı servis yapana kadar açmayın. Unutmayın yemeğinizi en kısık derecede pişirirseniz bir o kadar lezzetli olur. Afiyet olsun...