11 Eylül 2014 Perşembe

Fırında Labneli Karnabahar Tarifi

Malzemeler - 2 Çay kaşığı Karabiber - 1 Orta boy Karnabahar - 200 Gr Labne Peyniri - 3 Su bardağı Süt - 2 Çay kaşığı Tuz - 6 Yemek kaşığı Un - 2 Adet Yumurta - 2.5 ( 5/2 ) Yemek kaşığı Zeytinyağı Hazırlanışı Zeytinyağında unu kavurun. Süt’ü ekleyin. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın. Labne’yi, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice soğuyunca başka bir kasede çırptığınız yumurtaları ekleyin, iyice karıştırın. Karnabaharları ister haşlayın, isterseniz buharda pişirin ve süzün. Karnabahar çiçeklerini labne’li sosa iyice bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar 20-25 dakika pişirin, servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder