Sitemizde Aile hukuku, Genel sağlık,Kadın sağlığı, Çeşitli yemek tarifleri ile ilgili eşsiz bilgiler bulabilirsiniz...
11 Eylül 2014 Perşembe
Pratik Elbasan Tava Tarifi
Malzemeler
- 2 Adet Kuru Soğan
- 750 Gr Kuzu Eti
- 3 Çay kaşığı Margarin
- 6 Su bardağı Su
- 6 Su bardağı Süzme Yogurt
- Yarım Su bardağı Un
- 3 Adet Yumurta Sarısı
- Kararında Tuz
Hazırlanışı
Margarini derince bir tencereye koyun. Yağ kızınca etleri ilave edip altı üstü kızarana kadar çevirin. Soğanları irice doğrayın. Soğanı, tuzu ve suyu ekleyip 1-1,5 saat kısık ateşte pişirin. Böylece etler pişmiş olduğunda, et suyu da elde etmiş olursunuz. Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt, yumurta ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız. 2-2.5 bardak süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaşça ilave edin. Bu hazırladığımız sosumuzu fırın kabına aldığımız etlerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder