19 Mayıs 2012 Cumartesi

Pazılı ve Çökerekli Börek


HAZIRLANMA SÜRESİ: 25 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 35-40 DAKİKA
Malzemeleri:
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 yumurta tuz ve su (yaklaşık 1 su bardağı alıyor)

İç harcı için:
1 bağ pazı
300 g çökelek
2 orta boy soğan
Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Zeytinyağı

Aralarına sürmek için: Sıvı yağ

Üzeri için: Yumurta sarısı ve çok az sıvı yağ karışımı
HAZIRLANMASI

İlkönce pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip yaprak kısımlarını iyice bol suyla yıkayıp Küçük küçük keselim. pazıları genişçe bir kaba koyalım . Küp şeklinde doğranan soğanları az bir yağ ile kavuralım. Soğuyunca pazılara ekleyelim. Çökeleği, tuzu, karabiberi ve pulbiberi de ekleyip iyicene karıştıralım. böylece iç harcımız hazırlandı.
Hamur için bir kabın içerisine un, tuz, yumurta ve suyu alalım. Yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Hamur kıvamını alınca 10 adet beze yapalım. Üzerini kapatalım. Tezgaha un serpip 1. bezeyi alalım. Üzerine de un serpip önce merdaneyle servis tabağı kadar açalım. Daha sonra oklava yardımıyla biraz daha büyütelim. Fırça ile yufkanın her tarafına sürelim. İç harcımızı da uç kısmına paylaştırıp rulo yapalım. Yağlanmış fırın tepsimize yerleştirelim. Sırasıyla tüm bezeler için aynı işlemi uygulayalım. En son olarak da üzerine fırçayla yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından sürelim.
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 35 – 40 dk pişirelim.
Afiyet Olsun.