28 Mayıs 2012 Pazartesi

Boşnak Böreği


Malzemeler:
1 kg un
yeterince ılık su
tuz

İç harcı :
4-5 patates
1-2 soğan
tuz,karabiber

içine sürmek için :
1/2 paket katıyağ
1 çay bardağı sıvı yağı

Yapılışı :
Un, ılık su ve tuzla sert olmayacak bir hamur yoğrulup, 4-5 bezeye ayrılır ve üzerleri bir bezle örtülüp dinlenmeye bırakılır.(yaklaşık 1 saat)Hamur dinlenirken iç harcı hazırlanır.Patates rendelenip suyu sıkılır. Soğan da rendelenip patatese ilave edelir. Tuzu ve karabiberi eklenip, karıştırılır.
Bir tavada margarin eritilir ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. Bezeden bir tane alınır ve unlamış zeminde elle biraz açılır. Yağ karışımından sürülür ve elle kenarlarından çeke çeke büyütülür ama yırtılmamasına dikkat edilir. Yufka inceliğinde olduğu zaman kenarlarına patatesli harçtan yerleştirilir ve hamurun kenarı üzerine katlanır. Tekrar yağ karışımından dökülür ve uzata uzata rulo gibi sarılır. Ortasına gelindiğinde hamur yırtılıp ruloyu tamamlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Bütün hamurla aynı işlem tekrarlanır. Hamurun hepsi bittiğinde kalan yağ karışımı böreğin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Not: İç harcı olarak ıspanak, peynir, kıyma kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder