28 Mayıs 2012 Pazartesi

Bıçak Tatlısı


Malzemeler
• 1 paket margarin
• 2 su bardağı süt
• 3 su bardağı un
• 1 adet yumurta

Şerbeti İçin

• 500 gr şeker
• 1,5 su bardağı su I
• 1/2 limonun suyu


Bıçak Tatlısı tarifi

1. Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve 1,5 su bardağı suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin.
2. Margarini eritin. Sütü ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Unu azar azar ekleyin. Sürekli karıştırarak hamur yapın.
3. Hazırladığınız hamur ılıyınca, yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun.
4. Hamuru fırın kabına yayın. Elinizle düzeltin. Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
5. Üzerine soğuk şerbet gezdirin. 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder