21 Mayıs 2010 Cuma

Hindistan Cevizli Rulo Tatlı


HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
Malzemeleri:(8 kişilik)
1 litre süt
7 yemek kaşığı un
9 yemek kaşığı tozşeker
1 vanilya
2 parça damla sakızı
Yarım su bardağı ceviz
1 su bardağı hindistancevizi
HAZIRLANMASI
Süt, un, şeker, vanilya ve dövülerek ufalanmış damla sakızını bir tencerede harmanlayıp normal ateşte muhallebi şekline gelinceye kadar pişirin. Muhallebiyi mutfak robotunda beş dakika kadar iyice karıştırınız. Zemini Su ile biraz ıslatılmış bir tepsiye koyup soğuması için bekletiniz. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyup bir gece beklemeye bırakınız. Katı hale gelmiş muhallebiden kare kare dilimler şeklinde kesiniz, İçine ceviz içi tanelerini yerleştirip rulo biçiminde sarınız ve hindistancevizine bulayıp Ceviz parçalarıyla süsledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder