21 Mayıs 2010 Cuma

Kayısı Dolması


MALZEME LİSTESİ
• 250-300 gr kuru kayısı
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
• 50-100 gr sade yağ (tereyağı da kullanabilirsiniz)
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı tozşeker
YAPILIŞI- HAZIRLANMASI
•Kayısıları iyice yıkayıp bol miktarda ılık suda en az 2-3 saat beklettikten sonra süzün. Bıçakla ortadan ekmek yarar gibi yarıp cep gibi hazırlayın, (dik kısmından ayırmayın)
• İrice çekilmiş ceviz içi ve şekerin yarısını bir kasede karıştırın,
• Cevizli karışımı çay kaşığı yardımıyla kayısıların içine doldurup bastırarak kapatın.
• Geniş bir tencere ya da tepsiyi yağlayıp kayısıları yerleştirin ve kısık ateşin üzerine oturtun. Üzerine su ve kalan tozşekeri gezdirip kalan yağı, ister eriterek, ister fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak dağıtın.
• Üzerini bir kapakla kapatıp kayısıları en az 15-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servise sunup afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder