21 Mayıs 2010 Cuma

Kayısılı Strudel


HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA
Malzemeleri: (6 kişilik)
Hamuru için
150 gr un
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
3 yemek kaşığı su
1 yumurta
1 tutam tuz
İç malzeme için
Yarım kg doğranmış kayısı
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kırık ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
50 gr tereyağı
HAZIRLANMASI
Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Derin bir kasede kayısı, şeker, üzüm, ceviz ve tarçını harmanlayın. Hamuru unlanmış temiz bir mutfak bezinin üzerinde dikdörtgen şeklinde ince açın. Hazırladığınız iç malzemeyi hamurun üzerine yayın ve bezin ucundan kaldırarak rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Tereyağını eritip fırça ile strudel’in üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Pişirme süresince ara ara üzerine tereyağı sürün. Üzeri kızarınca fırından alıp ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder