11 Eylül 2014 Perşembe

Arpa Şehriyeli Ankara Tava Tarifi

Malzemeler - 1 Su bardağı Arpa Şehriye - 2 Adet Domates - 250 Gr Kemikli Kuzu Eti - 1 Adet Kuru Soğan - 2 Adet Sivri Biber - 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su - 1 Yemek kaşığı Tereyağı - 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı - Kararında Karabiber, Tuz Hazırlanışı Kemikli kuzu etlerini 1,5 saat etler kemikten ayrılıncaya kadar haşlayın, didikleyin ve kenara ayırın. Soğanı ince kıyın, biberin iç çekirdeklerini ve zarlarını çıkartıp ince doğrayın. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kızdırın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi ekleyin. Sebzeler yumuşayınca rende domates ilave edin. Domates püre gibi olana dek pişirin. Bu arada başka tavada şehriyeyi pembeleşene kadar kavurun ve sebzelere ekleyin. Su, tuz ve karabiber ilave edilir. Tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika orta ateşte pişirin. Ateşten aldıktan sonra içerisine didiklenmiş etleri karıştırın ve biraz dinlendirip servis edin. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder