11 Eylül 2014 Perşembe

Ispanaklı Kıymalı Katmer Tarifi

Hamuru İçin - 2 Kase Un - Kararında Su, Tuz İç Harcı İçin - 1 Demet Ispanak - 250 Gr Kıyma - 2 Yemek kaşığı Tereyağı - 3 Adet Yumurta - 1 Çay bardağı Zeytinyağı - Kararında Kırmızı Pul Biber, Kırmızı Toz Biber, Tuz Hazırlanışı Hamur için un, su ve tuz bir kaba alınıp yoğrulur. İç harcı için tereyağını eritip yumurtalar karıştırılarak pişirilir. Kıyma eklenip birlikte kavrulur. Baharatlar ve doğranmış ıspanaklar eklenip ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartılır. Oklava ile açılan hamurların içine ıspanaklı karışım yayılır. Önce rulo daha sonra kol böreği şeklinde sarılır. Katmerin üzerinden oklavayla geçilip büyütülür. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartılıp tereyağı ile yağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder