11 Eylül 2014 Perşembe

Pratik Elbasan Tava Tarifi

Malzemeler - 2 Adet Kuru Soğan - 750 Gr Kuzu Eti - 3 Çay kaşığı Margarin - 6 Su bardağı Su - 6 Su bardağı Süzme Yogurt - Yarım Su bardağı Un - 3 Adet Yumurta Sarısı - Kararında Tuz Hazırlanışı Margarini derince bir tencereye koyun. Yağ kızınca etleri ilave edip altı üstü kızarana kadar çevirin. Soğanları irice doğrayın. Soğanı, tuzu ve suyu ekleyip 1-1,5 saat kısık ateşte pişirin. Böylece etler pişmiş olduğunda, et suyu da elde etmiş olursunuz. Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt, yumurta ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız. 2-2.5 bardak süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaşça ilave edin. Bu hazırladığımız sosumuzu fırın kabına aldığımız etlerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder