11 Eylül 2014 Perşembe

Labneli Peymacun Tarifi

Malzemeler - 1 Su bardağı Ilık Su - 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker - Yarım Paket Yaş Maya - Kararında Un İç Harcı İçin - 1 Demet Dere Otu - 1 Tatlı kaşığı Kırmızı Pul Biber - 200 Gr Labne Peyniri - 1 Demet Maydanoz - 1 Su bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri Üzeri İçin - 2 Adet Yumurta Sarısı Hazırlanışı Ilık su, toz şeker ve elinizle ufaladığınız mayayı yoğurma kabına koyup karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Elinize hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Hamur 1 saat bekleyip kabardıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. Pide şeklinde veya yuvarlak olarak açın ve hazırladığınız harcı üzerine yayın. Kenarlarına fırçayla, çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 22-25 dakika pişirin, sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder