20 Nisan 2010 Salı

Bağırsak ve Mide Gazları

Mideden makata kadar uzanan sindirim borusuna bağırsak adı verilir. Bağırsaklarda gaz oluşması; hazımsızlık, sancı ve şişliğe sebep olur. Bu durum yenen yiyeceklerden, üşütmekten ve kurt ve solucan gibi bağırsak asalaklarından meydana ge­lebilir. Bağırsakta yaşayan canlıların çıkardığı toksinlerden de oluşabilir. Ayrıca sinir ve stres de gaz oluşumu­na sebebiyet verebilir. Yapılması gerckcn, yenenlere dikkat etmek, üşüt­memek, sinirlenmekten uzak kal­mak, ayrıca bazı bitki karışımların­dan istifade etmektir.bağırsak

Tedavisi:
* Rezene, anason, kimyon, zence­fil, papatya, hazanbd, kakule, kişniş, nane ve kekikten istifade edilir. Bunların çay veya macunlan kullanılır.
* 100 gr. tere tohumu toz haline getirildikten sonra, yarım kilo balla karıştırılır. Günde üç defa birer kaşık yenir.
* Su dolu cezveye bir tutam nane konur. Sonra da 3 – 4 dilim limon konup kaynatılır. Bu karışımdan, aç karnına 3 – 4 çay bardağı içilir.
* Şekere 10 – 15 damla kekik esansı damlatılır, ağızda emilir. Bir fincan suya 10 – 20 damla çörek otu yağı damlatılır ve içilir. Bu işlem günde 3 – 4 defa tekrarlanır.
* Karın çörekotu yağı ile ovulur, içilen papatya çayının yanı sıra, karın papatya yağı ile de ovulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder