Mideden makata kadar uzanan sindirim borusuna bağırsak adı verilir. Bağırsaklarda gaz oluşması; hazımsızlık, sancı ve şişliğe sebep olur. Bu durum yenen yiyeceklerden, üşütmekten ve kurt ve solucan gibi bağırsak asalaklarından meydana gelebilir. Bağırsakta yaşayan canlıların çıkardığı toksinlerden de oluşabilir. Ayrıca sinir ve stres de gaz oluşumuna sebebiyet verebilir. Yapılması gerckcn, yenenlere dikkat etmek, üşütmemek, sinirlenmekten uzak kalmak, ayrıca bazı bitki karışımlarından istifade etmektir.
Tedavisi:
* Rezene, anason, kimyon, zencefil, papatya, hazanbd, kakule, kişniş, nane ve kekikten istifade edilir. Bunların çay veya macunlan kullanılır.
* 100 gr. tere tohumu toz haline getirildikten sonra, yarım kilo balla karıştırılır. Günde üç defa birer kaşık yenir.
* Su dolu cezveye bir tutam nane konur. Sonra da 3 – 4 dilim limon konup kaynatılır. Bu karışımdan, aç karnına 3 – 4 çay bardağı içilir.
* Şekere 10 – 15 damla kekik esansı damlatılır, ağızda emilir. Bir fincan suya 10 – 20 damla çörek otu yağı damlatılır ve içilir. Bu işlem günde 3 – 4 defa tekrarlanır.
* Karın çörekotu yağı ile ovulur, içilen papatya çayının yanı sıra, karın papatya yağı ile de ovulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder