19 Nisan 2010 Pazartesi

Güzellik Ve Makyaj Konusunda Öğütler


Güzellik ve makyaj konusunda öğütler
Pudranızı Dikkatli Sürün: Pudra sü­rerken varsa pudr ponponu, yoksa bir parça pamuk kullanın. Pudranızı normal makyajınızın altına sürün. Ama en alta cildinizin cinsine uygun bir nemlendirici sürmeyi unutmayın.
Ellerinizin Temizliğine özen Gösterin: Pislik kötü bir şeydir. Hele de her an ağ­zınıza götürdüğünüz, makyaj yaparken kullandığınız elleriniz pisse, daha da kö­tü olur. Pis eller, etrafa mikrop saçar.
Tırnaklarınızı Temiz Tutun: Tırnak temizliği de el temizliği kadar önemli bir şeydir, içi kir dolu tırnaklar, mikrop sa­çar. Üstelik de size bakımsız, çirkin ve itici bir görünüm verir. Her hafta düzen­li olarak manikür yaptırın. Kendiniz de yapabilirsiniz. Tırnaklarınızı her gün fır­çayla temizleyin.
Çok Su İçin: Su, vücudumuz için çok gerekli bir şeydir. “Haya sıcaklığı art­tıkça daha fazla terlediğinizi unutmayın ve yazm bol bol su,meyve suyu ve meş­rubat için.
Ayrıca her sabah kalkar Kalkmaz, yemeklerden önce ve sonra birer bardak su içmeyi unutmayın. Organizmanızın dü­zenli çalışması toksinlerden arınması için günde 1-1,5 litre su içmeyi alışkan­lık haline getirin.
Düzenli Olarak Egzersiz Yapın: En fa bir tane etküi egzersiz öğrenip, lk l öllikl ik
yetçi olduğunuz vücut bölgeleriniz için seçeceğiniz bir egzersizi uygularsanız, daha da iyi olur.
Saçlarınıza Daha Çok özen Gösterin: .Saçınızın kirlendiğini farkeder etmez derhal yıkayın. Ertesi güne bırakayım demeyin. Bir kadının güzelliği saç bakı­mından başlar.
Güzellik Maskesi Uygulayın: Güzellik maskesi size lüks, gereksiz bir şey gibi gelebilir. Ama cîld sağlığı güzelliği açısından gerekli ve faydalıdır. Temizleyici maskelerini her hafta yapın. Ve hemen ardından bir nemlendirici sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder