20 Nisan 2010 Salı

Izgara Balık


(Barbunya, Palamut, Lüfer, Uskumru)

GEREKLİ MALZEME

1 kilo balık

1 limon

1.5 kahve fincanı zeytinyağı

Kâfi miktarda tuz

1 küçük demet maydanoz.

YAPILIŞI

Balıklardan herhangi biri temizlenir, yıkanır, tuzlanır. Sularını bırakması için bir saat kadar bir tarafa bırakılır. İyice kızdırılmış, yağlanmış ızgara üzerine balıklar dizilerek pişirmeye başlanır. (Balıkları ızgaraya koymadan hafifçe üzerlerini yağlamak da yapışmaması bakımından faydalıdır.) Balıkların iki tarafı kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır. Ayrı bir kapta zeytinyağının içerisine bir limon suyu sıkarak çatalla iyice karıştırılır, sonra pişen balıklar üzerine gezdirilir. Maydanozla süsledikten sonra servis yapılır. Buna ince yarım halkalar halinde soğan da ilâve edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder