(Kefal, Mercan, Uskumru, Hamsi gibi)
GEREKLİ MALZEME
1 kilo balık
2 kahve fincanı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Yeterince tuz.
Yapılışı – Hazırlanması
Güzelce temizlenmiş balıklardan herhangi birisi, suyu iyice süzülüp bir bezle kurulandıktan sonra; Bir kese kâğıdına unla karıştırılmış tuz katılarak balıklar teker teker kesekâğıdının içine konup ağzı elle sıkılır, çbalik-tavaalkalanır, böylece balığın her tarafına unun bulaşması sağlanır. Bütün balıklar undan geçirilir. Bir kâğıt içerisine, balıklar üzerinde fazla bulunan un silkelenerek kese kâğıdına dökülür. Böylelikle bütün balıklar unlanmış olur. Balıkların, kızgın yağ bulunan tavada iki tarafı kızartılır, tabağa alınır Tabaktaki balıklar, kesilmiş limonlarla, halkalar halinde doğranmış soğan, kıyılmış maydanozla süslenir, servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder