14 Nisan 2010 Çarşamba

Annem İçin Çilekli Pasta


HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA
Malzemeleri: (6 kişilik)
Pandispanya için
7 yumurta
2 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
1.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
500 gr çilek
1 su bardağı file fındık
Krema için
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 kahve fincanı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
1 kahve fincanı tereyağı

HAZIRLANMASI

Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin, Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın, Çilekleri yıkayıp süzün. Ortadan ikiye kesin. Hamuru hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşeker, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın. 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pandispanya hamurunu tepsilere boşaltın. Hamuru spatula ile düzleyerek yayın. Önceden ısıtılmış 120 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın. Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder