14 Nisan 2010 Çarşamba

Likörlü ve Çikolatalı Ekler


HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
Malzemeleri: (6 kişilik)
Hamur ekler kurabiyeleri
Krema için
1 çubuk vanilya 3 su bardağı süt
6 yumurtanın sarısı
2 çay bardağı tozşeker
1.5 çay bardağı un
100 gr bitter çikolata
30 gr tereyağı
80 ml krema
1 yemek kaşığı portakal likörü

HAZIRLANMASI

Krema için, vanilya çubuğunu dik olarak ortadan ikiye kesiniz, içerisindeki çekirdekleri bıçak yardımıyla kazıyarak çıkartınız ve süte ilave ediniz. Sütü düşük ateşte ısıtıp ocaktan indiriniz. Vanilya özlerinin süte karışması için 10 dakika bekletin. Yumurtanın sarılarını şeker ile beraber mikserle çırpın. Unu ilave edip sürekli karıştırınız. Karışımı vanilyalı süte ekleyiniz ve mikserin en düşük hızında çırpın. Karışımı ocağa koyup kaynamaya başladığında düşük ateşte ağzı kapalı biçimde iki dakika pişirin, Tencereyi ocaktan indiriniz. Kremanın üzerini kapatıp soğumasını bekleyiniz ve Krema torbasına alınız. Çikolatayı küçük küçük parçalara bölünüz. Tereyağı, krema ve çikolatayı bir tencerede karıştırıp düşük ateşte pişiriniz. Ocaktan alıp likörü ilave ediniz. Ilık bir hal alana kadar karıştırmaya devam ediniz. Ekler kurabiyelerinin içlerine kremayı doldurun. Üzerlerine likörlü çikolatayı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder