16 Nisan 2010 Cuma

Zeytinli Poğaça


HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Malzemeler(4 kişilik)
2.5 su bardağı un
Yarım su bardağı eritilmiş ılık margarin
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
İç malzeme için
150 gr çekirdeksiz siyah zeytin
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
4 yemek kaşığı susam
HAZIRLANMASI
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, eritilmiş ılık margarin, ayçiçeği yağı, yoğurt, tuz ve karbonatı ilave edin. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlak açın. Ortasına 2-3 siyah zeytin yerleştirip hamurun kenarlarını ortada birleştirerek elinizle yuvarlayın ve kapatın. Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder