16 Nisan 2010 Cuma

Kurabiye Çanakları


Miktarı: 6 adet
Pişirme Süresi: 15-20 dakika fırında (önceden 175 derecede ısıtılmış)
Kullanılacak Malzemeler:
Un (2 bardak)
Margarin (Yarım paket)
Pudra şekeri (yarım bardak)
Su (1 çorba kaşığı)
Üzeri için:
Tarçın (1 çay kaşığı)
Kuru üzüm (yarım bardak)
Kuru incir (4 adet)
Kuru kayısı (6 adet)
Toz şeker (1 çorba kaşığı)
Süslemek için:
Pudra şekeri (2 çorba kaşığı)
HAZIRLANMASI
Geniş ve büyükçe bir kaba iki bardak un ilave ediniz. Ortasını açıp yarım paket margarin, yarım bardak pudra şekeri, bir çorba kaşığı su ilave edip ve hamuru elinizle iki – üç dakika yoğurunuz. Yoğurduğunuz hamuru tezgahın üstüne koyup bir iki dakika kadar yoğurmaya devam edin. Üzerine bir miktar un serpip merdane ile açınız.
Açtığınız hamurun üzerine kalıpları yerleştirin. Hamuru kalıpların kenarlarından bir parça büyük olacak şekilde hamur kesme ruleti veya bıçak yardımıyla kesip, kare parçalara ayırın. Kestiğiniz hamur parçası­nı alıp elinizle hafifçe bastırarak kalıbın içerisine yerleştirin. Bu işlemi kestiğiniz bütün parçalar için tek­rarlayın.
Ayrı bir yerde küçük küçük küp biçiminde doğradığınız yarım bardak kuru üzüm, 4 adet kuru incir ve 6 adet kuru kayısının üzerine 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çorba kaşığı toz şeker döküp karıştırın. Şekerlerle karıştırdığınız kuru meyveleri kalıba yerleştirdiğiniz hamurların üzerine koyun.
Kuru meyveleri koyduğunuz kalıpları bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına verip 15-20 dakika pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serpip, kalıplarından çıkarın ve servise hazır hale getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder