16 Nisan 2010 Cuma

Tahinli Çörek


Miktarı: 20-25 adet
Pişirme Süresi: Haşhaşın ılık suda bekleme süresi bir saat 200 derece fırında 30 dakika
Kullanılacak Malzemeler:
10 adet milföy hamuru
1/2 bardak tahin
6 yemek kaşığı haşhaş
1 yemek kaşığı tereyağı
3- 4 yemek kaşığı un
HAZIRLANMASI
Ilık suda bir saat beklettiğiniz 6 yemek kaşığı haşhaşı derin bir kaba alın. Sonra içerisine 1/2 su barda­ğı tahini ilave edip bir blendır yardımıyla haşhaşların ezilmesini sağlayın.
Tezgahın üzerine bir miktar un serpin, bütün milföy hamurlarını üst üste gelecek şekilde dizip üzerine bir miktar daha un serpin ve merdane yardımıyla açın.
Açtığınız milföy hamurlarının üstüne fırçayla haşhaşlı karışımı sürünüz. Hamurun etrafındaki fazlalıkları bir bıçakla keserek düzeltin ve ince bir rulo biçiminde sarınız.
Hamur rulosunu birer cm aralıkla kesin tezgahın üzerine bir miktar un serpiştirin ve kestiğiniz hamur parçalarını yapışmaması için unun üzerinde elinizle hafifçe bastırarak düzleştirin.
Bîr yemek kaşığı tereyağı ile fırın tepsisini yağlayın ve hamurları içerisine dizin ve 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişmeye bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder