16 Nisan 2010 Cuma

Peynirli Acura


Malzemeleri: 10 adet
Pişirme Süresi: 20-25 dakika fırında (önceden 180 derece ısıtılmış)
Kullanılacak Malzemeler:
Un (500 gram/ 4 su bardağı)
Margarin (50 gram)
Şeker (1 çorba kaşığı)
Kuru maya (1 çorba kaşığı)
Tuz(1 çorba kaşığı)
Ilık su (1,5 su bardağı)
Üzeri İçin:
Yumurta (2 adet sarısı)
Çörek otu (1 çorba kaşığı)
İçi için:
Margarin (150 gram)
Peynir (200 gram)
HAZIRLANMASI – YAPILIŞI
Oval bir kaba 4 su bardağı unu koyun. Unun ortasını açarak 1,5 su bardağı ılık su, 50 gram margarin, 1 çorba kaşığı maya, 1 çorba kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. Tüm malzeme hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru yoğurma sırasında gerekirse hamur yoğurma makinesi kullanabilirsiniz. Hamurunuzu tezgah üzerine alarak bir miktar unla toparlayın. Toparladığınız hamurun üzerine kuru ve beyaz bir tülbent sererek 15-20 dakika dinlendirin.
Yeteri kadar dinlenmiş ve mayalanmış hamuru 10 eşit parçaya bölün ve küçük limon şekline getirin. Hamurların üzerine elinizle bastırarak yassılaştırın ve ortalarına birer tatlı kaşığı margarin, tatlı kaşığı peynir yerleştirin. Hamuru margarin ve peynir içinde kalacak şekilde rulo haline getirin Hamurun üzerine tülbent sererek 5-10 dakika daha dinlendirin.
Rulo haline getirdiğiniz hamurları tezgahın üzerinde un serperek uzatın ve daha sonra ikiye katlayarak burgu şekline getirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinizin üzerine yerleştirin Hamurların üzerine iki yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün. Çörek otunu serpin.
Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurları 15 dakika kadar dinlendirin. Açmalarınızı önceden 180 derece ısıtılmış fırına yerleştirin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika pişmesini bekledikten sonra fırından çıkar­tın. İsteğe bağlı olarak Ilık veya soğuk olarak servis Yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder