13 Nisan 2010 Salı

Frambuazlı Pasta

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ; 60 DAKİKA
Malzemeleri: (6 kişilik)
2 su bardağı un
1 çay bardağı tozşeker
100 gr tuzsuz tereyağı
2yumurta
1 paket vanilya
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA
Malzemeleri: (8 kişilik)
200 gr bitter çikolata
50 gr tereyağı
4 yumurta (akları ile sarıları ayrılmış)
200 gr tozşeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı kek unu
Krema için
250 ml krema
250 gr bitter çikolata
Üzeri için
200 gr frambuaz
HAZIRLANMASI
23 cm’lik yuvarlak bir kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın, Üzerine hafifçe tereyağı sürün. Çikolata ve tereyağını bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin. Yumurta sarılarını şekerin yarısıyla çırpın, Kakao, un ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın. Şekerin kalan yarısını ilave edip biraz daha çırpın ve metal bir kaşık yardımıyla yumurta aklarını çok söndürmeden çikolataya karıştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika veya kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Eritilmiş çikolatayı kremaya ekleyip katılaşıncaya kadar çırpın. Kremayı yıldız uç takılı sıkma torbasına doldurup kekin üzerine sıkın. Frambuazları kremanın üzerine dizin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder