16 Nisan 2010 Cuma

Ay Kurabiyesi


Miktarı: 12 adet
Pişirme Süresi: 15 dakika fırında (180 derecede ısıtılmış)
Kullanılacak Malzemeler:
Un (2 bardak)
Krema (yarım bardak)
Pudra şekeri (yarım bardak)
Margarin (5 kaşık)
İç Malzemeleri:
Kuru kayısı (150 gram, suda ıslatılmış)
Süslemek için:
Pudra şekeri (2 çorba kaşığı)
HAZIRLANMASI
Büyükçe bir kabın içerisine iki bardak un ilave ediniz. Orta kısmını açıp içine beş kaşık margarin, yarım bardak krema, yarım bardak pudra şekeri koyunuz. Hamuru toplanıncaya kadar ortalama olarak üç dört dakika yoğurmaya devam ediniz. Hamuru yoğurduktan sonra tezgahın üzerine alıp bir iki dakika daha yoğurunuz. Hamurun üzerine bir miktar un serpiştirip merdane ile açınız.
Açtığınız hamurun kenar kısmını bıçakla keserek düzeltiniz ve kesilen parçaları bir kena­ra ayırınız. Hamuru kare biçimine getiriniz. Kare şekline gelen hamuru önce dört eşit parçaya ayırınız. Küçük kare şeklindeki hamurları yanlamasına iki eşit parçaya ayırınız.
Önceden suda ıslattığınız ve küçük parçalar halinde doğradığınız 150 gram kuru kayısıyı eşit bir biçimde dağıtarak Oluşan üçgen hamurun ortasına koyunuz. Fazlalık olarak kestiğiniz hamurları açıp aynı işlemleri onlara da uygulayın.
Ortasına kayısılardan koyduğunuz parçanın uzun kenarından başlayarak malzemeyi de içine alacak biçimde dışarıya doğru yuvarlayarak sarın. Uzun kenarın iki kenarından birleştirerek içi boş bir yuvarlak şeklini oluşturunuz. Oluşturduğunuz yuvarlak şekli önceden pişirme kağıdı sermiş olduğunuz tepsiye ilave ediniz. Yaptığınız Bu iş­lemleri bütün parçalara da aynısını uygulayıp oluşan yuvarlakları tepsiye diziniz. Daha Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyup, 15 dakika kadar pişiriniz. Zaman dolduktn sonra kurabiyeleri fırından çıkartınız. Üzerlerine pudra şekeri ser­perek ılık yada hafifçe sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder