16 Nisan 2010 Cuma

Reçelli Kruasan


HAZIRLAMA SÜRESİ: 100 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA
Malzemeler (8-10 kişilik)
1.5 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı tozşeker
4,5 su bardağı un
50 gr margarin
2 çay kaşığı tuz
1 yumurta
1 yumurtanın sarısı
İç malzeme için
1 yemek kasesi çilek reçeli
Hamur aralarını yağlamak için
250 gr margarin
HAZIRLANMASI
Mayayı ılık süte 1 kaşık şekerle birlikte ekleyip karıştırın. 10 dakika bekletin. Unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Bir kaşık şeker, tuz. yumurta, margarin ve mayalı karışımı ekleyip 15 dakika yoğurun. ılık bir yerde 25 dakika bekletin. Hamuru düz zemine alıp merdane ile 1,5 cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın. 1 paket margarini 2′ye bölüp küçük doğrayın. Hamuru 3 eşit dikdörtgen parça halinde düşünüp ilk ve son parçaların üzerine margarini serpiştirin. Ortadaki parçayı boş bırakın. Hamuru, yağlı iki kenarından ortaya kitap şeklinde katlayın. Buzdolabında 10 dakika bekletin, Aynı işlemi 2 kez tekrarlayın. Hamuru 3 mm kalınlığında açın. Hamuru üçgen parçalar halinde kesin. Geniş ucuna reçel koyup sigara böreği şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder