14 Nisan 2010 Çarşamba

Tart Tatin


HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA
Malzemeleri: (8-10 kişilik)
150 gr un
1 yemek kaşığı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
75 gr soğuk tereyağı
1 yumurtanın sarısı
60 gr. krema
4 kırmızı elma
Limon suyu
115 gr tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANMASI

Un, şeker, tuz, kabartma tozu ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş tereyağını kırıntılı bir görünüm elde edene kadar karıştırın. Krema ve yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkararak iri dilimleyin. Kararmaması için üzerine limon suyu dökün. Tereyağını şeker ve tarçınla tavaya alarak karamel rengini alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Elmaları tart kalıbına dizin. Elmalarla dolu kalıbı kaynayana dek orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Elmalar yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tart hamurunu elma dolu kalıbın üzerine kapatın. Kenarlarını elmaların alnına sıkıştırarak, her tarafı tamamen hamurla kapatın. Hamur kızarıp kabarana kadar 25 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirin. Dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder