14 Nisan 2010 Çarşamba

Çilek Kremalı Pasta

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ; 25 DAKİKA
Malzemeleri: (6-8 kişilik)
Hamur için
125 gr margarin
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
40 gr. kıyılmış fındık
1 kahve fincanı yoğurt
1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
Krema için
3 yaprak jelatin
1 limon
3 yemek kaşığı ılık su
200 gr. çilekli yoğurt
2 paket toz krem şanti
1.5 su bardağı soğuk süt ve pudraşeker
3 yemek kaşığı çilek reçeli ve 8-10 taze çilek
1 kahve fincanı meyve likörü
HAZIRLANMASI
Yumurtaları şekerle çırpın. Margarini eritip ılıtın ve karışıma ekleyin. Yoğurt, un, kabartma tozu ve kıyılmış fındığı ilave edin. Limon kabuğunu ekleyip çırpın. Kelepçeli bir kek kalıbının tabanını yağlayın. Hamuru kalıba döküp sıcak fırında 25 dakika pişirin. Jelatini 3 yemek kaşığı ılık suda bekletip yumuşatın. Limonu yıkayıp kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Limon kabuğu, suyu, pudraşekeri ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Jelatini yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın ve 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpıp yoğurtlu kremaya ilave edin. Çilek reçelini ve küçük küçük doğranmış taze çilekleri ekleyip hafifçe karıştırın. Keki likörle ıslatın. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine yayın. Pastayı 2-3 saat buzdolabında bekletip kelepçeli kalıbı çıkarın. Taze çilek dilimleriyle süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder