13 Nisan 2010 Salı

Diş Eti Kanaması

Zaman zaman veya devamlı kanayan diş etleri sıkça misvaklanır, misvak su)ti ile gargara yapılır. Nar kabuğu kurutularak toz haline getirilir, diş etleri bu tozla ovulur.
; * Diş etleri tuzlu su ile ovulur, tuzlu su ile gargara yapılır.
* Böğürtlen yaprakları veya nar çiçeği ağızda sakız gibi çiğnenir. Bir miktar şap, iyice yakmadan ateşte kızdırıldıktan sonra üzerine sirke dökülür, diş etleri bu şaplı sirkeyle sıkça ovulur.
* 10 gr. şap, 5 gr. tuz ve 10 gr. seni kozalağı, 100 cc. suda kaynatıldıktan sonra süzülür, diş etleri bu karışımla ovulur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder