14 Nisan 2010 Çarşamba

Çikolatalı Mus Pasta


HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
Malzemeleri: (8 kişilik) 6 yumurta
1 su bardağı pudraşeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır unu
150 gr eritilmiş bitter çikolata
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı grandi kahve
1 yemek kaşığı sıcak su
Yarım su bardağı krema
450 gr bitter çikolata
2 tatlı kaşığı kakao

HAZIRLANMASI

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Karışımı büyük bir kaseye alın. Elenmiş kakao, mısır unu, çikolata ve suyu ekleyin. Yumurta aklarını mikserle çırpın. Bu karışımı azar azar çikolatalı karışıma ekleyin. Karışımı yağlı kağıtla kaplanmış kalıba yayın. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuması için ızgara telinin üzerine alın. Yirmi üç santim çapındaki bir kalıbı yağlayın. Kenarlarından 5 santim sarkacak şekilde yağlı kağıt koyun. Soğuyan kekten 23 cm çapında bir daire kesin, Kalıbın dibine yerleştirin. Kahveyi sıcak suda eritin. Soğumasını bekleyin. Kremayla kahveyi mikserle çırpın. Çikolatanın içine katın. Kahveli karışımı kalıptaki kekin üstüne dökün. Üstünü örtüp buzdolabında 3 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirip alın, Kalan kakao ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder