14 Nisan 2010 Çarşamba

Şeftalili Soğuk Pasta

HAZIRLANMA SÜRESİ: 15 dak.
PİŞİRME SÜRESİ : 35 dak.
Malzemeleri : 6 kişilik
80 gr. bitter çikolata
5 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım litre soğuk süt
400 ml krema
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 limon suyu
1 tutam tuz
2 şeftali
Sos için
1 litre süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı konyak
1 yumurta
50 gr. margarin

HAZIRLANMASI

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarına pudraşeker ilave edip çırpın, Bir başka kapta yarım litre soğuk süte 400 mi kremayı ilave edip karıştırın. Yumurtaların aklarını bir kaseye alın. Llimon kabuğu, limon suyu ve bir tutam tuzu ilave edip çırpın. Yumurta sarılı ve yumurta aklı karışımları büyük bir kapta karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına karışımın yarısını dökün. Diğer yarısına eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın ve kalıba ekleyin. Derin dondurucuda 4 saat bekletin. Margarin hariç diğer malzemeleri bir tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar karıştırın. Tencereyi ocaktan almadan hemen önce margarini ekleyin. Sosu tahta kaşıkla karıştırarak ılık hale getirin. Soğuk pastayı servis tabağına alın. Üzerini şeftali dilirnleriyle süsle ve sosuyla birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder