14 Nisan 2010 Çarşamba

Yüksek Ateş


Normal durumlarda insanın vücut ısısı 36.5 C civarındadır. Bunun alt üst sınırları, 36 C ve 37.3 C derecelerdir. Vücut sıcaklığının 40 C dereceyi aşması halinde, hasta buzlu suya sokulmalıdır. Ateş, insan bedeninin gösterdiği sayısız tepkilerden biridir. Hemen bütün hastalıklarda ateş yükselir. Bu sebeple ateş, insanda hastalığın varlığını gösteren çok sağlam bir belirtidir.
Ateş düşürücü tedbirler:

* Bir bardak sirkeyle bir bardak limon suyu karıştırıldıktan sonra üzerine bir kaşık zeytinyağı ilave edilir. Bununla eklem yerleri ve vücudun sair kısımları ovulur. Ayrıca bir tülbent bu karışımla ıslatılarak özellikle başa ve enseye konur.

* Vücut, söğüt — yapraklarıyla ovulur ve sarılır.

* Yarım kilo yoğurt, havanda ezilmiş bir baş sarımsakla karıştırılır. Vücudun bilhassa ense, alın ve eklem yerlerine sürülür. Ayrıca 1 – 2 kaşık da yenir.

* Bir su bardağı sirke, yarım bardak kına ile lapa haline gelinceye kadar karıştırıldıktan sonra, ayak tabanları ve enseye konur. Karışım kurudukça sirke ile yumuşatılır.

* Limon kabukları, biraz sirke biraz da tuz ilave edilerek pişirilir. Vücut bu lapa ile ovulur.

* Yarım kilo süt kaynatıldıktan sonra, üzerine bir adet limon sıkılır ve sütün kesilmesi sağlanır, sonra da süzülür. Süzülen su soğutulur ve günde 2 – 3 bardak içilir.

* 50 gr. dış budak kabuğuyla 100 gr. söğüt ağacı kabuğu bir litre suda on dakika kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Balla tatlandırılarak günde üç defa birer bardak içilir.

* Soğuk bal şerbeti içilir. Bir miktar balla, aynı miktar sirkenin karışımından birer çay bardağı içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder