Pişirme Süresi:
20 -25 dakika fırında (185 derecede)
20 -25 dakika fırında (185 derecede)
Kullanılacak Malzemeler:
Margarin (185 gr.)
Pudra şekeri (150 gr.)
Yumurta (3 adet)
Un (220 g = 2 su bardağından 2
kaşık eksik)
Kabartma tozu (1 paket)
Süt (6 yemek kaşığı)
Tarçın (1 çay kaşığı)
Elma (1 adet)
Toz şeker (4 çay kaşığı)
Margarin (185 gr.)
Pudra şekeri (150 gr.)
Yumurta (3 adet)
Un (220 g = 2 su bardağından 2
kaşık eksik)
Kabartma tozu (1 paket)
Süt (6 yemek kaşığı)
Tarçın (1 çay kaşığı)
Elma (1 adet)
Toz şeker (4 çay kaşığı)
HAZIRLANMASI
Oval bir kaba 185 gram margarin (yaklaşık 3/2 paket) ve 150 gram pudra şekeri koyarak bir mikserle çırpın. Yaklaşık 4 dakika sonra içine 3 adet yumurta kırıp mikserle 1,5 dakika daha çırpın.
Bu sürenin sonunda içine 6 yemek kaşığı süt koyun ve kısaca çırpın ve 1 paket kabartma tozu koyduğunuz 220 gr. unu kaba ilave ederek 1,5 dakika kadar çırpmaya devam edin.
4 adet küçük kek kalıbını bolca margarin ile bir fırça yardımıyla yağlayın. Hazırladığınız keki kalıplara paylaştırarak koyun ve üzerlerini bir kaşıkla düzeltin. 1 adet elmanın kabuklarını soyun. Elmayı dörde kesip, çekirdeklerini çıkartın.
Her bir parçayı ince ince dilimleyin ve bıçakla bastırıp bir eğim vererek keklerin üzerine koyun. Elmaların üzerine birer çay kaşığı kaşığı toz şeker ve şekerin üzerine de 1 çay kaşığı tarçını dört kalıba paylaştırarak serpin. Kek kalıplarını ince bir fırın tepsisine koyarak 185 derecedeki fırına verip 20-25 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda üzerleri altın sarısı bir renk alan elmalı kekleri fırından çıkartıp servise hazır hale getirin.
Bu sürenin sonunda içine 6 yemek kaşığı süt koyun ve kısaca çırpın ve 1 paket kabartma tozu koyduğunuz 220 gr. unu kaba ilave ederek 1,5 dakika kadar çırpmaya devam edin.
4 adet küçük kek kalıbını bolca margarin ile bir fırça yardımıyla yağlayın. Hazırladığınız keki kalıplara paylaştırarak koyun ve üzerlerini bir kaşıkla düzeltin. 1 adet elmanın kabuklarını soyun. Elmayı dörde kesip, çekirdeklerini çıkartın.
Her bir parçayı ince ince dilimleyin ve bıçakla bastırıp bir eğim vererek keklerin üzerine koyun. Elmaların üzerine birer çay kaşığı kaşığı toz şeker ve şekerin üzerine de 1 çay kaşığı tarçını dört kalıba paylaştırarak serpin. Kek kalıplarını ince bir fırın tepsisine koyarak 185 derecedeki fırına verip 20-25 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda üzerleri altın sarısı bir renk alan elmalı kekleri fırından çıkartıp servise hazır hale getirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder