16 Nisan 2010 Cuma

Elmalı Müftin Kek


Pişirme Süresi:
20 -25 dakika fırında (185 derecede)
Kullanılacak Malzemeler:
Margarin (185 gr.)
Pudra şekeri (150 gr.)
Yumurta (3 adet)
Un (220 g = 2 su bardağından 2
kaşık eksik)
Kabartma tozu (1 paket)
Süt (6 yemek kaşığı)
Tarçın (1 çay kaşığı)
Elma (1 adet)
Toz şeker (4 çay kaşığı)
HAZIRLANMASI
Oval bir kaba 185 gram margarin (yaklaşık 3/2 paket) ve 150 gram pudra şekeri koyarak bir mik­serle çırpın. Yaklaşık 4 dakika sonra içine 3 adet yumurta kırıp mikserle 1,5 dakika daha çırpın.
Bu sürenin sonunda içine 6 yemek kaşığı süt koyun ve kısaca çırpın ve 1 paket kabartma tozu koyduğunuz 220 gr. unu kaba ilave ederek 1,5 dakika kadar çırpmaya devam edin.
4 adet küçük kek kalıbını bolca margarin ile bir fırça yardımıyla yağlayın. Hazırladığınız keki kalıplara paylaştırarak koyun ve üzerlerini bir kaşıkla düzeltin. 1 adet elmanın kabuklarını soyun. Elmayı dörde kesip, çekirdeklerini çıkartın.
Her bir parçayı ince ince dilimleyin ve bıçakla bastırıp bir eğim vererek keklerin üzerine koyun. El­maların üzerine birer çay kaşığı kaşığı toz şeker ve şekerin üzerine de 1 çay kaşığı tarçını dört kalıba paylaştırarak serpin. Kek kalıplarını ince bir fırın tepsisine koyarak 185 derecedeki fırına verip 20-25 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda üzerleri altın sarısı bir renk alan elmalı kekleri fırından çıkartıp servise hazır hale getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder